Поліцейський та священник «торгували» посадами в поліції Рівненщини

09.11.2020 16:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

60 діб під вартою: суд обрав запобіжний захід підозрюваним, які «торгували» посадами в поліції.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури обрано запобіжний захід майорові поліції та священнику, яких підозрюють у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах групою осіб (ч.4 ст.190 КК України). За рішенням суду найближчі 60 діб, до 6 січня 2021 року підозрювані проведуть під вартою.   Крім того, суд відсторонив поліцейського від займаної посади.

Як ми вже повідомляли, двох чоловіків затримано 6 листопада 2020 року під час отримання  25 тисяч доларів США авансу від співробітника Управління патрульної поліції Рівного, за призначення його на посаду керівника одного з міжрайвідділів поліції області. Загалом цю посаду "ділки" оцінили у 100 тисяч доларів США.

Досудове розслідування проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews