На Самбірщині судитимуть трьох чоловіків за незаконний видобуток гравію

10.11.2020 18:24   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох жителів Старосамбірського району за незаконне видобування корисних копалин, тобто за кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.240 КК України.

Читайте також

У Львові прокурори підозрюють підприємця у розтраті майже 1 000 000 грн
Прокуратура Сколівщини судиться за сплату громаді Славська 175 тис грн пайової участі

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що у кінці жовтня цього року троє чоловіків 25, 65 та 59 років біля річки Вигор без дозвільних документів завантажили в кузов вантажного автомобіля, піщано-гравійну суміш в кількості понад 6 м3, яка згідно чинного законодавства відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на техніку, за допомогою якої здійснювався видобуток: автомобіль марки «Камаз-5320» та екскаватор «Hitachi».

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від 3000 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 грн) або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews