Українська історія потребує захисту та популяризації - Віктор Шакирзян

11.11.2020 14:00   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Розвивати мистецтво та прищеплювати любов до української культури в непрості для музеїв часи. Віктор Шакирзян, лідер «Рівне Разом» ініціював відновлення оглядового майданчика у краєзнавчому музеї. Як розповідає заступниця директора музею, відреставрували повністю кузови в автомобілях, очистили всі експонати від нашарування фарби та нанесли на них спеціальну, яка сприятиме зберігання усієї представленої техніки.

“Багато років оглядовий майданчик краєзнавчого музею знаходився в такому дещо занедбаному стані. Відбувся такий капітальний ремонт, реставрація всіх експонатів, які зараз перебувають на нашому оглядовому майданчику”, - розповідає Тетяна Самсонюк, заступниця директора музею.

На території цього майданчику також відкрили й вуличну виставку посуду, на якій представили широкому загалу вироби, що датуються від неоліту до 18-го століття. Усі експонати були віднайдені під час археологічних розкопок та розвідок у Дорогобужі, Пересопниці, Млинові та Рівному.

null

“На відновленому нашому майданчику. Ми представляємо вуличну виставку з фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею – «Еволюція посуду». Це перша виставка, яка представлена для широкого загалу”, - розповідає директор краєзнавчого музею Олександр Булига.

Під час пандемії коронавірусу заклади культури втратили відвідувачів і основний дохід. Саме тому працівники музею почали шукати благодійників, які б долучилися до порятунку тих експонатів, які знаходяться на його території. Віктор Шакирзян, який взяв участь у відкритті виставки, зазначає, що подібні проекти дуже важливі, адже об'єднують рівнян, які люблять власну історію.

“Нам треба все-таки культуру пам’ятати. Ми можемо побачити і показати дітям, чим користувалися наші предки завдяки цій виставці. Маємо сьогодні берегти те, що у нас є, відновлювати, популяризувати українську історію, наші надбання та досягнення”, - зазначає Віктор Шакирзян, кандидат на посаду міського голови.

Також волонтери «Рівне Разом» долучилися до вшанування пам’яті відомих рівнян. За підтримки Віктора Шакирзяна на території краєзнавчого музею встановили меморіальну дошку Саймона Сміта Кузнеця – всесвітньовідомого економіста. Він вчився в Рівному у 1910-1914 роках та є Лауреатом Нобелівської премії в галузі економіки.

Виставка діятиме впродовж двох місяців на території оглядового майданчика музею. Усі охочі мають можливість насолодитися експозицією з 10:00 до 18:30.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews