Свій власний «шериф»:У першій на Львівщині ОТГ відкрили поліційну станцію

13.11.2020 13:21   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

У четвер, 12 листопада, у селищі Славське відкрилась перша в ОТГ на Львівщині поліційна станція.

Читайте також

Як львівські патрульні затримували пияків у міському парку (Відео)
У Львові посеред вулиці розстріляли 24-річного хлопця

Славська об’єднана територіальна громада першою на Львівщині взяла участь у проєкті «Поліцейський офіцер громади», головною метою якого є забезпечити кожну територіальну громаду поліційним офіцером, який не лише працюватиме на території громади, але й, по можливості, житиме там.

Про це інформує поліція Львівщини, пише - Щоденний Львів.

Поліційний офіцер громади здійснює повноваження дільничного офіцера поліції, інспектора ювенальної превенції та патрульної поліці, а головне його завдання - надавати мешканцям якісні поліцейські послуги, щоденно забезпечувати правопорядок на території обслуговування, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Проект впроваджують для реалізації принципу взаємодії населення на засадах партнерства, а оцінювати роботу правоохоронців будуть самі мешканці.
Славська ОТГ налічує 9 селищних рад, її площа складає більше 430 квадратних кілометрів, а населення – майже 14,5 тисяч мешканців. Славське відоме своїми гірськолижними курортами та відпочинковими базами, які щороку відвідують сотні тисяч туристів.

10 квітня начальник головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Василь Віконський та голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега підписали Меморандум  про співпрацю у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади», а за кілька днів до того було оголошено конкурс на дві посади поліцейських офіцерів громади у Славську ОТГ, які в подальшому обійняли поліцейські Андрій Зинич та Богдан Шрібак.

«Цей проєкт є одним з найуспішніших, що реалізовується в Україні, а його завданням є забезпечення кожної громади своїм поліцейським, який буде частиною громади, в якій працюватиме та житиме, а оцінювати його ефективність будуть самі мешканці», - зазначив Дмитро Міхалець.

За кошти громади поліцейським виділили окреме приміщення, обладнане усім необхідним для роботи, а також поліцейський автомобіль. Саме на поліцейській станції  чергуватимуть правоохоронці і сюди мешканці звертатимуться у разі потреби.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів