Карантин вихідного дня є життєво необхідним для медичної сфери, - Ольга Ярмоленко

14.11.2020 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська ОДА

За тиждень на Тернопільщині додатково створили 138 ліжкомісць. Також на базі 3 міської лікарні розгорнули госпіталь. Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління охорони здоров'я ОДА Ольга Ярмоленко.

Кількість хворих на COVID-19, які поступають на стаціонарне лікування, кожного дня в області зростає на 3-4 осіб. Тому активно тривають роботи з підключенням кисню до медзакладів. Однак через щоденне збільшення пацієнтів у лікувальних установах роботи  уповільнюються.

«Карантин вихідного дня є край необхідним для медичної сфери. Так ми зменшимо не лише кількість посуплених хворих у лікувальних установах, а й зможемо провести кисень. Адже зараз майстри не можуть працювати там де є хворі. Тому закликаю всіх дотриматися карантину вихідного дня та подумати про медиків, які борються за життя ваших близьких», - каже Ольга Ярмоленко.

Відтак, згідно з рішенням Уряду у вихідні заборонено: приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) – можлива лише торгівля на виніс; приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності; робота магазинів, окрім продуктових (щонайменше 60% закладу має бути присвячено торгівлі продуктами, пальним, ліками, виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами); робота закладів культури, які проводять культурно-масові заходи (концерти, фестивалі, театральні заходи, кінопокази тощо); діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. За дотримання карантинних обмежень слідкуватимуть правоохоронці спільно із представниками Держпродспоживслужби та органами місцевого самоврядування.

«Спершу ми будемо проводити профілактичні дії - доносити інформацію, щодо впроваджених обмежень. У разі ігнорування будуть застосовуватися інші міри реагування - складатимемо адмінпротоколи», - наголошує Олександр Богомол.

Як додали представники Держпродспоживслужби, хоча в прийнятій постанові не вказано про обмеження роботу ринків, однак це питання було обговорено під час засідання обласної комісії ТЕБ НС. Відтак  місцевим комісіям рекомендувано заборонити діяльність ринків у вихідні дні.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська ОДА