У Рівному чоловік подав до поліції заяву на президента (Відео)

14.11.2020 18:13   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ITV

Заява на президента. Сергій Серіков очільник «Руху опору капітуляції» на Рівненщині подав у поліцію заяву. Вважає, провівши опитування  у день місцевих виборів президент порушив українське законодавство. 

«Як його не назви чи опитування, чи референдум, чи просто ми Вам поставимо якихось пару запитань – це всеодно є форма агітації. Як би то не було би, але воно мобілізує певний електорат саме цієї політичної сили. Тому це є непряма форма агітації. Досить багато було таких заяв, наскільки мені відомо, більше тисячі по всій Україні написано. По всім, по багатьом містам», – каже Сергій Серіков – очільник ГО «Рух опору капітуляції» на Рівненщині 

Деякі активісти в інших містах уже отримали відповідь від поліції. Правоохоронці не бачать ознак правопорушення. Позивалися навіть до Окружного адміністративного суду Києва. Просили опитування визнати протиправним та скасувати. Суд заяву повернув. 

5 питань від президента ставили на більшості виборчих дільниць.  Опісля, кожен волонтер надсилав звіт по голосуванню. Проте, замість результатів – фото зі смітників. На них – бланки для опитування. У партії пояснили.

Вони не були бланками суворої звітності та друкувалися із запасом. Можливо, на «сенсаційних» фотографіях у Facebook маємо саме такі, зайві бланки. Адже на світлинах чітко не видно, що то заповнені анкети з цього опитування.

Опитування для прихильників президента та його партії, вважає політолог Михайло Мозоль. 

«Соціологічні заміри демонстрували зниження рівня підтримки і довіри президента загалом підтримки президентської партії і тому очевидно, що потрібно було якусь мобілізаційну акцію організувати для того, щоб люди прийшли на виборчі дільниці і в принципі ця акція спрацювала», – каже Михайло Мозоль – політолог 

Юридичної сили опитування не має. Михайло Мозоль вважає, його можуть використати  при голосуванні за подібні законопроекти. Результати опитування у президентській партії пообіцяли оприлюднити після завершення місцевих виборів. 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV