Вакцина від COVID-19 вже є: коли до неї отримають доступ тернополяни?

16.11.2020 13:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Файне місто
Вчені вийшли на новий рівень і таки розробили вакцину від коронавірусу. Та коли її зможуть вводити українцям і мешканцям Тернопільщини зокрема? Чи буде вона доступною широкому загалу і наскільки їй можна довіряти?

Як розповідає журналістка Христина Стебельська, ризик захворіти при введені нової вакцини від СOVID-19 знижується на 90 %.

«Вона зупиняє смерть та послаблює хворобу.  43 538 відважних добровольців різних країн погодилися випробувати її на собі. 94 із них були тяжко covid-хворі. Всі живі-здорові! Розробили її німецькі й американські фармацевти компаній BioNTech і Pfizer. Безпеку перевірили потужні світові центри. Наступного тижня розпочинають її реєстрацію. Вона називається: BNT162b2», — пише у соцмережі Христина Стебельська.

Попередньо відомо, що вакцина буде доступною вже у грудні. Так, Єврокомісія закупить 300 млн вакцини, США планує 600 млн доз, Великобританія вже замовила 30 млн доз.

«Коли її чекати в Україні? У першому кварталі 2021. Так, нам треба дожити до весни!  Щоб в українців з’явився колективний імунітет, який зупинить корону, вакцинуватися мають акурат 60% жителів. Не менше. І це розтягнеться на кілька місяців. Тому до нормального життя Україна повернеться десь через 1,5 роки.

До речі, вакцину треба зберігати при температурі мінус 80. Де? Думаємо-думаємо… Маски, дистанція і втіха, що вже на підході вакцина Оксфордського університету.

Світ досліджує 170 вакцин. Сподівання зростають. Далі буде!», — йдеться у дописі.

Що ж, будемо надіятися, що смертельний вірус таки вдасться зупинити і мешканці Тернопільщини вже зовсім скоро зможуть вакцинуватися від недуги, яка забирає здоров’я та життя мільйонів людей по всьому світу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Файне місто