У Тернополя поглиблюють дно та очищують від намулу став

16.11.2020 22:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі розпочали роботи з очищення ставу від донних відкладів та намулу. Такі заходи є черговим етапом реалізації програми з відновлення екосистеми ставу та інших водойм Тернополя. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Очищення і поглиблення дна водойми заплановано провести на трьох найбільш застійних локаціях – біля Надставної церкви, поруч з дамбою та в районі вул. Чумацької (біля «Riverside Club»). Роботи на водоймі проводяться спеціалізованою технікою - драглайн-екскаватором, що здійснює поглиблення дна та механічне очищення від намулу. Очищення ставу триватиме до настання зимового періоду та будуть продовжено у 2021 році.

До слова, на проведення робіт з очищення водойми Тернопільського ставу з бюджету громади виділено близько 1,5 млн грн. Останніми етапами програми з відновлення екосистеми ставу буде внесення рослин за зариблення водойми.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews