Третяк може бути причетним до скуповування голосів на підтримку Порошенка на Волині? (Відео)

Навколо постаті Олександра Третяка, кандидата на посаду міського голови Рівного, не вщухають скандали.

18.11.2020 16:35   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Вчора відомий у Рівному громадський активіст, лідер обласного осередку Нацкорпусу Ігор Сухий на своїй сторінці оприлюднив інформацію про можливу участь Олександра Третяка у організації скупки голосів на підтримку Петра Порошенка у 2019 році. 

У журналістському розслідуванні під назвою “Я поліції скажу, що нічого не платили»: як інструктували учасників учасників сітки Порошенка на Волині”, яке проводили волинські журналісти, йдеться про організацію сіток на підтримку Петра Порошенка у квітні 2019 року. 

null

У ході розслідування журналісти з'ясовують, як розбудовували сітки з підкупу виборців на користь Петра Порошенка, а у часники цих сіток зізнаються в тому, як «заводять» людей на дільниці, контролюють голосування, а кому потрібно – наливають. А у випадку, якщо приїжджає поліція, заявляють, буцімто жодних виплат не було. 

Одкровення однієї з учасниць цієї сітки вдалось зафіксувати завдяки зйомці на приховану камеру депутатом, який представився юристом штабу Порошенка. І в ньому, директорка будинку культури у селі Липне Ківерцівського району Валентина Громик якраз і розповідає про рівненського ректора-пятидесятника, який дуже допоміг у розбудові сітки на підтримку Петра Порошенка. 

На запитання про участь у сітках віруючих (1 хвилина 19 секунда на відео), Валентина Громик серед іншого говорить про роль ректора-пятидесятника з Рівного:

З Рівного, він ректор-пятидесятник, то він дуже допоміг. Він приїхав, перед тим, він тут прописаний у батька, і він дуже допоміг...

 

У офіційній біографії Олександра Третяка знаходимо інформацію про те, що  кандидата на посаду міського голови Рівного: “... народився 13 грудня 1985 року у с. Липне, Волинської області”.

Таким чином, складається враження, що фігурантка журналістського розслідування, яке проводилось ще у 2019 році, розповідає про роль Олександр Третяк у розбудові сіток з підкупу голосів на виборах президента України. 

Після ознайомлення з цією інформацію, на яку звертає увагу Ігор Сухий, закрадаються справедливі сумніви з приводу того, чи не застосував Третяк випробувані на Волині прийоми з організації голосування на власну користь у Рівному. 

І чи віддали б рівняни свої голоси за такого кандидата, якби знали цю інформацію перед першим туром?

Нагадаємо, що раніше журналісти повідомляли, що Олександр Третяк не має права називати себе “ректором”, а релігійна організація, які він очолює не включена до переліку закладів вищої освіти. Згодом, з'ясувалося, що Третяк має стійкі зв'язки з лідерами рівненського осередку  партії “За майбутнє”, олігарха Ігоря Коломойського і навіть планував брати участь у виборах по списках цієї політичної сили. 

Останнім часом у Рівному активно обговорюють те, що після потрапляння у другий тур Третяк змінив авто, і пересувається по місту з охороною, що явно коштує великих грошей, яких у людини, яка усе життя працює в духовній семінарії не могло би бути. Однак, здається журналістам вдалося знайти ключик до розгадки усіх цих дивних історій, в які потрапив Олександр Третяк впродовж останніх 2 місяців. 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews