Україна виконала всі умови МВФ – Зеленський

18.11.2020 16:43   Опубліковано : Оксана Горобець
Джерело: TeNews

Згідно з вимогами МВФ, в Україні затверджено реформу митниці й податкової та зменшено частку проблемних кредитів, заявив Зеленський

Україна виконала всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми stand-by Міжнародного валютного фонду. Про це під час розмови з директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зокрема, в Україні було затверджено реформу митниці й податкової та зменшено частку непрацюючих кредитів в банківській системі. Також Зеленський висловився на підтримку незалежної роботи Національного банку України.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Facebook: головні бізнес новини

Сторони обговорили необхідність прийняття збалансованого держбюджету на 2021 рік і скандальне рішення Конституційного суду України про скасування антикорупційної реформи.

"Сьогодні немає ніяких загроз діяльності НАБУ. Наші команди обговорили повне повернення е-декларування та відзначили план дій і підготовку відповідних законопроєктів", – заявив Зеленський.

Зеленський заявив про бажання швидше завершити переговори і прийняти місію МВФ в Україні.

  • 12 червня 2020 року Україна отримала перший транш МВФ на $2,1 млрд за новою 18-місячною програмою stand-by. Вона в загальному передбачає виділення Україні $5 млрд. У Мінфіні очікували до кінця року отримати інші заплановані транші.
  • 3 листопада президент Зеленський заявив, що місія МВФ не приїде в Україну через рішення КСУ. Він додав, що якщо місія МВФ не приїде в Україну, буде "діра в бюджеті".
  • 4 листопада 2020 року міністр фінансів України  Сергій Марченко  заявив, що через рішення КСУ Україна може недоотримати від МВФ два транші по $700 млн в цьому році й ще $1,5 млрд в наступному році.
  • 6 листопада 2020 року міністр фінансів України Сергій Марченкоо заявив, що Україна виконала чотири з десяти структурних маяків програми МВФ. Такими були скорочення частки проблемних кредитів, запуск ринку газу, реформа митниці та податкової. Тоді на фінальній стадії знаходилося ще два структурних маяка.

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews