Прославляв лемківські традиції: на Тернопільщині помер заслужений працівник культури

20.11.2020 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Відійшов у вічність керівника народного аматорського лемківського хору «Яворина», заслужений працівник культури України Василь Баран. Серце чоловіка перестало битися 20 листопада.

«З глибоким співчуттям Монастириська районна державна адміністрація прийняла звістку про смерть керівника народного аматорського лемківського хору «Яворина», заслуженого працівника культури України Барана Василя Дмитровича. Висловлюємо слова підтримки рідним, всім, хто знав, цінував та поважав покійного. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що лемківський хор «Яворина» був заснований в 1991 році. У 1993 році хору присвоєно почесне звання «Народного аматорського колективу». А з 1999 року лемківський хор «Яворина» є почесним і постійним учасником Всеукраїнського фестивалю лемківської культури «Дзвони Лемківщини».

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews