Україна вводить «пріоритетні години» для людей похилого віку

20.11.2020 16:14   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Оскільки літні люди відносяться до групи ризику, КМУ запровадила спеціальні години для них (з 10 ранку до 12 години дня). За цей час пенсіонери зможуть безпечно купити продукти та зробити свої справи.

Зміни до постанови Кабінету Міністрів України, які вводять «Пріоритетні години»  для людей  літнього віку, вступили в дію й мають на меті зниження рівня інфікування груп ризику. Про це  повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Люди літнього віку відносяться до групи ризику. Тому важливо, аби вони якомога менше контактували з оточуючими, адже відсоток летальних випадків найбільший саме серед людей, старших 65 років. «Пріоритетні години» діють з 10:00 до 12:00. Ініціатива триватиме на період карантину. Сподіваюсь, що всі заклади торгівлі і послуг будуть дотримуватися цього»,  - зазначив міністр охорони здоров’я.

Окрім того, очільник МОЗ наголосив, що карантин «вихідного дня» було запроваджено з метою уповільнення стрімкого темпу розповсюдження захворювання.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов акцентував, що нехтування запровадженими в країні протиепідемічними правилами безпеки вже за місяць призведе до колапсу медичної системи України.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews