На Рівненщині вистачає ліжок для хворих на COVID-19

23.11.2020 08:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: 7dniv.rv.ua/

В лікарнях Рівненщини наразі для хворих з COVID-19 підготовлено 1587 ліжок, а у разі потреби ця кількість оперативно може бути збільшена до 2250.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник. 

«Зараз готові 1587 тисяч ліжок, за останній тиждень ми збільшили їх кількість на понад 300. Для цього у лікарнях перепрофільовуємо різні відділення. У разі необхідності готові оперативно збільшити цю кількість майже наполовину – до 2250 ліжок», – зазначив Олег Вівсянник.

Він також поінформував, що за минулий тиждень було збільшено на 65 кількість ліжок з киснем. Наразі у стаціонарах перебуває 287 киснезалежних пацієнтів, залишаються вільними ще півтори сотні кисневих точок.

 

Нагадаємо, в державі готуються до будь-якого складного сценарію із COVID-19. Тому збільшують кількість ліжок, точок з киснем. 

Також Уряд закупив експрес-тести, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги. А на додаткове забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей України буде спрямовано ще 900 млн грн.

За матеріалами https://7dniv.rv.ua/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7dniv.rv.ua/