Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

Кожний презентував свою «квітку» спогадів у вінок пам’яті про поета

23.11.2020 23:11   Автор : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Лет часу незбагненний і невблаганний. Мені ще в пам’ятку поетично-пісенне дійство на факультеті мистецтв ТНПУ, де із своїми «Тайнами роздоріж» виступав тернопільський поет Арсен Вікарук. А вже цими днями у світлиці Тернопільського обласного краєзнавчого музею відбулася поетично-музична композиція «Іду до вас, повірники і браття…», присвячена пам’яті згаданого поета.

Відкрив захід директор музею, голова Тернопільської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Степан Костюк. Аристократом від поезії назвав Вікарука професор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, доктор мистецтвознавства Олег Смоляк. І треба віддати йому належне. Адже на мистецькій царині нашого краю не багато знайдеться тих, хто так щиро опікується про пам'ять талановитих непересічних «скарбів», аби вони не канули в Лету, у міфічну річку забуття.

У його виконанні прозвучали різножанрові поезії Арсена Вікарука, зокрема громадянська, пейзажна та інтимна лірика: «Він лежав на спині під вікном МГБ», «Грудень дві тисячі тринадцятого року», «Небесна сотня», «Останні свідки»,«Стекли берези жовтим воском», «Незатишно взимку у полі», «Ось вже і осінь прийшла з туманами» тощо.  Марія Смоляк презентувала громадянську лірику поета: «Творив останній свій вінець Господь на самоті», «Хоч вголос, хоч поглядом книгу читаєм», «Наші свіжі сліди замітала метіль». Кожний з учасників презентував свою «квітку» спогадів у вінок пам’яті: пісенну, музичну, поетичну. Серед них викладачка ТНПУ імені Володимира Гнатюка, членкиня літоб’єднання Василина Вовчанська («Реквієм»), його очільник Зіновій Кіпибіда, побратим по перу – Богдан Кушнірик, письменниці Галина Шулим («Лицар свого часу»), Леся Любарська («Моя Україно»).

У творчому вечорі взяли участь викладачі та студенти університету. Серед них кандидатка мистецтвознавства Марія Євгеньєва, першокурсниця Ірина Мазуркевич, тріо бандуристок факультету мистецтв у складі Юлії та Ольги Михайлюк, Аліни Сосновської. Українські народні пісні прозвучали у виконанні вокального жіночого ансамблю «Золоті журавки» під керівництвом заслуженої артистки естрадного мистецтва України Людмили Червінської.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews