Леся Українка, волинський кінематограф та дослідження родоводу: як відбувалася головна учнівська краєзнавча онлайн-подія осені

24.11.2020 10:12   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Досягнення відомих волинян ніколи не обмежувалися територіальними кордонами. Для більше як півсотні учнів з різних куточків області, карантинні заходи також не стали перепоною для наукових дискусій: школярі презентували власні дослідження в рамках ІІІ обласної учнівської науково–практичної конференції «Волинь і волиняни в історії та культурі України», що вперше відбувалася в онлайн-форматі 18 листопада 2020 року.

Юні дослідники з Горохова, Павлівки, Забороля, Прилісного, Світязя, Штуня, Любомля, Старої Вижівки, Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського та інших куточків області долучилися до обговорення в п’ятьох напрямах – «Історія Волинського краю в особах», «Волиняни – учасники АТО, ОСС, і волонтерського руху», «Звичаї, обряди, фольклорна спадщина Волині», «Пам’ятки історії та культури Волині» та «Краєзнавчі дослідження».

Унікальну інформацію та практичні майстер–класи з проведення наукових досліджень, учні та їх наставники отримали від гостей конференції, знаних науковців Волинського національного університету імені Лесі Українки – Юрія Громика, Світлани Богдан, Сергія Романова, Галини Малеончук та Тетяни Яцечко–Блаженко.

null
Для збільшення натисніть на фото

Робота конференції тривала до вечора на секційних засіданнях. Учні набували першого наукового досвіду, презентуючи результати своїх пошуків та спілкуючись із досвідченими дослідниками. Тези доповідей увійшли до збірки «Волинь і волиняни в історії та культурі України», яку разом із сертифікатом отримають усі учасники конференції.

Організатори конференції – Волинська обласна МАН спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та Волинським національним університетом імені Лесі Українки –  запрошують усіх бажаючих до участі у конференції вже у 2021 році.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews