В інтернатних закладах Тернопільщини поменшало дітей

24.11.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

З 4 січня 2019-го до 1 липня 2020 року кількість дітей в інтернатних закладах Тернопільщини скоротили на 35,5%. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як наголосив заступник голови ОДА Віктор Устенко, докладається максимум зусиль для розвитку патронатних сімей, поширення сімейних форм виховання та допомоги сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах.

Відтак в області уже створено 3 патронатні, 8 прийомних сімей, 2 дитячих будинки, завдяки чому повернуто з інтернатів 15 дітей. Також триває «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей» у рамках Проєкту Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» консорціумом Оxford Policy Management (Великобританія), до складу якого входять Партнерство «Кожній дитині», Український фонд «Благополуччя дітей» та СОС Кіндердорф Інтернешнл (Австрія), за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Метою якого є зменшення кількості дітей в інтернатах. Тернопільщина – одна з чотирьох областей в Україні, де реалізовується пілотний проєкт про реформування інтернатних закладів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews