На Рівненщині розпочинаються «16 днів проти насильства»

24.11.2020 18:12   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». У рамках даної кампанії на Рівненщині заплановано цілий ряд заходів, а у закладах освіти проводитимуться навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи. 

Відзавтра на Рівненщині стартують «16 днів проти насильства». Це Всесвітня кампанія щодо привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Зокрема, у рамках даної кампанії на Рівненщині заплановано ряд заходів:

  • 25 листопада онлайн брифінг для представників ЗМІ Рівненщини. Початок о 14 годині. Трансляція на сторінці Рівненської ОДА у соціальній мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/RivneODA
  • трансляція в соціальних мережах відеоролика за участю керівництва області про найважливіші заходи, що відбудуться в рамках акції на Рівненщині;
  • з 25 листопада по 10 грудня 2020 року підсвічування в темну пору доби будівлі облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів, інших адміністративних будівель міста, села, селища у помаранчевий колір, що символізує боротьбу з насильством;
  • проведення міжвідомчих координаційних рад за участі суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;
  • з 26 листопада по 1 грудня відбудуться виїзди мобільного консультативного пункту у складі представників державних структур, соціальних служб, правоохоронних органів, центрів безоплатної вторинної правової допомоги та громадської організації "Центр "Чайка" до ОТГ області з метою проведення інформаційних зустрічей та надання консультацій громадянам.

Окрім того, у закладах освіти проводитимуться навчальні заняття, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи. Зокрема,  для них використовуватимуться матеріали, які було підготовлено та адаптовано у межах проекту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні»:

  • Відеоролик «Розкажи дорослому, якому довіряєш» щодо попередження сексуального насильства щодо дітей у колі довіри;
  • Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді
  • Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань у спорті
  • Серія із 6-ти навчальних відеоуроків для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій»:

Захист дітей онлайн;

Сексуальний шантаж;

Секстинг;

Секс-чатинг;

Грумінг;

Зображення сексуального характеру, що використовуються для помсти.

Також МОН спільно з Громадською спілкою «А21 Україна» з нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» пропонує до перегляду вебінар для педагогічних працівників щодо протидії торгівлі людьми, який допоможе провести навчальні заняття (уроки) з дітьми щодо протидії торгівлі людьми та ознайомитися з іформаційними матеріалами до таких занять (уроків).

Довідка. Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» у 2001 році. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур. Цього року Мінсоцполітики України в рамках інформаційної кампанії  створили відеоролик, до якого увійшли відео-звернення керівників обласних та Київської міської державної адміністрації про анонсування найважливіших заходів регіонального рівня.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews