Ще два медзаклади Тернопільщини прийматимуть пацієнтів на COVID-19

26.11.2020 19:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Для лікування хворих на коронавірус в Тернопільській області залучать ще два медзаклади. Зокрема, дитячу клінічну лікарню та обласну комунальну психоневрологічну лікарню. Про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко.

«Зважаючи на прогнози МОЗ щодо росту захворюваності на коронавірус, ми запропонували законтрактувати ще два обласних лікувальних заклади – один для надання допомоги дітям, інший – для дорослих. У них потрібно сформувати медичні бригади, передбачити фінансування, виділити ліжка та підвести кисень. Зараз лікарні проводить підготовчі роботи, щоб, в разі необхідності, тут можна було розгорнути ліжка для надання допомоги хворим на COVID-19», - каже Ольга Ярмоленко.

Наразі в області ситуація із захворюваністю серед дітей стабільна. 50 ліжок, розгорнутих в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні, повністю забезпечують потреби. В середньому на стаціонарному лікуванні перебуває 11-15 дітей. Більше дітей з діагнозом COVID-19 знаходяться на амбулаторному лікуванні, тому що вони переносять захворювання легше, ніж дорослі.

Додамо, що попередньо tenews повідомляло про те, що у Тернопільській обласній лікарні прийматимуть хворих на COVID-19


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews