У представника «Довіри» Андрія Чорби — високі шанси стати головою Чортківської районної ради

28.11.2020 12:34   Опубліковано : Антон Веселий
Джерело: TeNews

Під час першої сесії Тернопільської обласної ради партія «Європейська Солідарність» перейшла в опозицію. І це попри те, що на виборах «Європейська Солідарність» здобула найбільшу кількість голосів краян до обласної та трьох районних рад. Більшість у облраді утворили «Свобода», «За Майбутнє», «Слуги народу» і «Довіри». Посаду голови обласної ради обійняв представник «Свободи» Михайло Головко. Схожа ситуація, очевидно, складеться і  на перших сесіях у райрадах Тернопільщини.

У Чортківській районній раді високі шанси стати головою має директор Ковалівського спиртзаводу, представник «Довіри» Андрій Чорба. Андрій Анатолійович має репутацію досвідченого управлінця, керівника. Він є вмілим господарником, який не з чужих слів знає про реальні клопоти Чортківщини, тому його кандидатура — одна з найкращих. Відверто кажучи, опонентам складно буде протиставити Чорбі гідного кандидата на голову Чортківської райради, висунути більш професійну, кваліфіковану та помірковану особу. Зрештою, враховуючи обставини, які склалися у районній раді, це практично неможливо. Гідних конкурентів в Андрія Чорби немає.

Слід зазначити, що до Чортківської районної ради нового скликання пройшли 54 народних обранці від 9 політичних партій. Політичні симпатії краян відобразилися наступним чином. «Європейська Солідарність» отримала 11 місць, «Довіра» – 7, «За майбутнє», «Слуга народу», ВО «Батьківщина» і ВО «Свобода» отримають по 6 мандатів, Українська Галицька партія, «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Сила людей» – по 4.

Про ймовірне обрання Андрія Чорби на голову Чортківської районної ради свідчать обставини в інших районних радах. У Кременецькій районній раді, швидше за все, на керівну посаду призначать представника від «Слуги народу», а в Тернопільській — члена політичної сили «За майбутнє». Отож всі представники більшості матимуть керівні посади в місцевих радах. Нерадісним такий розвиток подій є хіба що для «Європейської солідарності», представники якої геть розгубили свій переможний настрій.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews