Хрест з свічок виклали на Театральному Майдані Тернополя на знак пам’яті про жертв Голодоморів

29.11.2020 13:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Хрест з свічок виклали на Театральному Майдані Тернополя на знак пам’яті про жертв Голодоморів. Також всередині хреста між свічками тернополяни поставили стакани з пшеничними колосками.

Загиблих під час голоду прийшли вшанувати представники влади, військові, працівники служби надзвичайних ситуацій, поліцейські та тернополяни. Представники духовенства відправили спільну молитву,  померлих під час Голодоморів, також згадали хвилиною мовчання. Після вшанування на площі, люди пішою ходою пройшли до вулиці Руської до церкви Різдва Христового, де біля пам’ятного знаку "Голодомор 1932 – 1933" запалили свічки.

«Я прийшла вшанувати жертв Голодоморів, тому що мої прабабуся та прадід пережили геноцид. Зі слів їхньої доньки – моєї бабусі, я знаю, як важко це було. Знаю, що їли вони траву і залишки картоплі, знаю, що тоді люди пухли з голоду і гинули страшною смертю. Ми мусимо це пам’ятати і вшановувати тих, кого забрав голод», - розповідає тернополянка Людмила Іванець.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews