Голову ДВК Зимної Води судитимуть за підроблення виборчої документації

01.12.2020 11:24   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Львівською місцевою прокуратурою №3 до суду скеровано обвинувальний акт щодо 62-річного жителя с.Суховоля, якого обвинувачують у внесенні неправдивих відомостей у протокол про підрахунок голосів виборців (ч.2 ст.158-3 КК України).

Читайте також

Фальсифікації на виборах: на Стрийщині судитимуть п’ятьох членів ДВК

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що наступного дня після проведення місцевих виборів, голова дільничної виборчої комісії с.Зимна Вода підробив протокол про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з виборів депутатів сільської ради, а саме – власноручно поставив підписи замість всіх членів ДВК.

Це виявив один з кандидатів у народні депутати місцевої ради та звернувся у правоохоронні органи.

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СВ Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 5 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews