Парафіяни Преображенського собору передали кисневий концентратор для Кременецької лікарні

01.12.2020 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопільська єпархія ПЦУ

Священники та парафіян Преображенського (Ліцейного) собору передали кисневий концентратор у інфекційне відділення Кременецької районної лікарні, де лікується більшість із госпіталізованих хворих, у яких підтверджено СОVID-19.

Як розповів настоятель Преображенського собору Кременецький благочинний протоієрей Володимир Буграк, це відділення не має централізованого постачання кисню. Користуються схожими концентраторами і могли підключити до концентраторів чотирьох пацієнтів.

Потужність подарованого парафіянами нами концентратора дозволяє виділити з повітря і подати 10 літрів кисню за хвилину. Такий об’єм достатній, щоб підключити до апарату одразу двох хворих.

“Звичайно, хочеться, щоб всі були здорові! Щоб цей апарат нікому не був потрібен! Але, як сказала чудова лікарка Оксана Дмитрівна Корнійчук: ”Він врятує не одне життя””, – зазначив отець Володимир. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільська єпархія ПЦУ