Без «карантину вихідного дня»: які обмеження очікувати?

02.12.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Уряд не продовжив карантин вихідного дня. Наразі тривають напрацювання найбільш збалансованого рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Про це повідомляє hromadske.

Відтак по всій території будуть діяти обмеження «помаранчевої зони», а саме: обов'язкова маска в приміщеннях і громадському транспорті; робота кінотеатрів із заповнюваністю 50%; перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях; заборона відвідування установ соцзахисту, де перебувають люди похилого віку; заборона роботи хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів; обмеження масових заходів з розрахунку на одну людину на 20 квадратних метрів і не більше 100 людей.

Натомість в Уряді вважають, що карантин вихідного дня, який тривав 14-15, 21-22 та 28-29 листопада, був ефективним.

«Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект на кінець "карантину вихідного дня" 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків захворювання менше, ніж це було прогнозовано. Посилені заходи на вихідних дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях», ㅡ заявив Шмигаль.

До слова, згідно із законом, Кабмін повідомить про рішення щодо можливого посилення карантину за 7 днів до його запровадження


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews