Відсьогодні криптовалюта в Україні є легальною

02.12.2020 17:12   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: ESPRESO.TV
Ухвалення цього документу забезпечить розвиток ринку віртуальних активів та дасть можливість українським громадянам та підприємствам розпоряджатись ними відповідно до законодавства.
 
Верховна Рада у першому читанні прийняла проєкт закону №3637 «Про віртуальні активи».

Відповідне рішення підтримало 230 народних депутатів.

Згідно з текстом пояснювальної записки до проєкту закону, серед його цілей - впорядкування нормативно-правового регулювання для ринку віртуальних активів та його учасників. Документ також передбачає визначення правового статусу віртуальних активів, а також встановлює державне регулювання та контроль на ринку віртуальних активів.

Зазначається, що центральним органом виконавчої влади, який формує і реалізує державну політику в сфері обігу віртуальних активів, є Міністерство цифрової трансформації. 

У пояснювальній записці також сказано, що ухвалення цього документу сприятиме ефективному розвитку ринку віртуальних активів та надасть можливість українським громадянам та підприємствам розпоряджатись ними відповідно до законодавства. Ухвалення законопроєкту також сприятиме збільшенню інвестицій в економіку України, зокрема через підвищення внутрішніх та іноземних інвесторів внаслідок запровадження цивілізованих та уніфікованих правил обігу віртуальних активів.

За матеріалами https://espreso.tv


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ESPRESO.TV