Жителі Рівненщини можуть перевірити наявність медикаментів через інтерактивну карту

04.12.2020 13:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Для зручності громадян створено інтерактивну карту, за допомогою якої можна перевірити наявність медикаментів.

Національна служба здоровʼя України запустила дашборд для моніторингу в реальному часі наявності в аптеках і лікарнях сертифікованих ліків, які входять до переліку засобів для лікування COVID-19.

Дашборд відображає за кожним з препаратів залишок у певній лікарні чи аптеці, середній залишок за сім днів, кількість медзакладів, де є необхідні ліки, та іншу інформацію.

Про це повідомляють у відомстві та зазначають, що станом на 29 листопада 2020 р. відзвітували про залишки 114 форм лікарських засобів 588 лікарень.

На сьогодні найбільше ліків для стаціонарного лікування пацієнтів із COVID-19 є у Гощанській ЦРЛ — 65 препаратів за 43 Міжнародними непатентованими назвами.

Дашборд створено на основі даних ДП «Медичні закупівлі» (інформація про залишки ліків у закладах охорони здоров’я) та Держлікслужби (залишки за аптечними мережами). Усі дашборди НСЗУ можна переглянути за посиланням.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews