Житель Тернопільщини відкрив три підпільні гуральні: незаконний бізнес викрили правоохоронці

04.12.2020 18:59   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Правоохоронці Тернопільщини виявили три підпільні гуральні з виготовлення підробленого алкоголю та продукції на півтора мільйона гривень.

Як повідомляють в поліції, незаконний бізнес на території області ще наприкінці 2019 року облаштував 50-річний житель Монастирищини. Чоловік також організував ще два цехи з виготовлення алкогольної продукції на Монастирищині й один на Івано-Франківщині. У спільники взяв п'ятьох осіб.

Організатор забезпечував підлеглих спиртом, корками, скляною тарою, контретикетками та підробленими марками акцизного податку. В обов'язки інших учасників входило миття посуду, розлив продукції та поклейка наклейок та акцизу. Збували фальсифікат «бізнесмени» на території Тернопільської, Франківської та Львівської областей роздрібним розповсюджувачам — в кафе, ресторани, магазини.

«В ході проведених обшуків було вилучено понад 31 тисячу підроблених марок акцизного податку, 3,5 тисячі літрів спирту, більш як 1,5 тисячі літрів готової алкогольної продукції з готовими марками, більш як 5 тисяч скляних пляшок та близько 10 тисяч корків з логотипами вітчизняних виробників коньячної продукції, 65 пакунків есенції для виготовлення підроблених коньяків», - каже заступник начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталій Кравчук.

Також до такого «бізнесу» були причетні ще двоє працівників одного із спиртзаводів Тернопільщини, на території яких провели обшуки.

Уся вилучена продукція направлена на експертизу


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews