Київські зірки рекомендують читати рівненських авторів

08.12.2020 10:11   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Відома українська громадська діячка, кураторка проєкту «Борть. Життя. Полісся», директорка Вишгородського історико-культурного заповідника, кандидат історичних наук Влада Литовченко на своїй сторінці у Фейсбуці написала відгук про творчість рівненської письменниці Ірини Баковецької-Рачковської, зокрема, про її книгу «Торчки, або Ґрант на контрабанду». 
 
Подаємо текст без змін.
Про талановиту письменницю з Рівненщини Ірину Баковецьку-Рачковську та її нову книгу «Торчки, або Ґрант на контрабанду» я дізналася від свого друга, видавця Игорь Степурин напередодні поїздки на Рівненщину з презентацією проєкту «Бортництво Полісся: архаїчна традиція у сучасному вимірі».
 
Ірина координувала мої презентаційні заходи в Рівному за дорученням обласного керівництва. Ми познайомилися, спілкувалися, вона подарувала своє видання, котре побачило світ у потужному вітчизняному видавництві «Саміт-книга».
 
Книга про Полісся, але не про красу природи, народні традиції та культурну спадщину, а про соціальну проблематику. Як зазначається в її анотації «в північних регіонах Полісся не лише народжують по дев’ятнадцятеро дітей та копають бурштин, але й активно процвітає кругообіг різних наркотичних засобів».
 
Сама книга про те, як троє хлопак з Полісся, вигравши грант, вирішили скористуватися щасливим випадком і перевезти досить незвичним способом контрабанду наркотиків. Скоїлося дуже дивне вбивство і ведеться не менш дивне розслідування. Головному герою постійно допомагає сам Люцифер, який теж є членом команди проєкту. Підозрюваних багато, але є дехто, хто сидить у божевільні і знає усе про цю божевільну справу! Кінцівка несподівана!
 
Сама книга написана досить сміливо, як для представниці державного сектору і голови обласної письменницької організації, ну, і досить «маскулінно», як для виконавиці поліських етно-пісень та мами трьох доньок! В цьому і особливість авторки та її «кроссекторальної» творчості!
 
Настійливо раджу прочитати захоплюючий детектив яскравої й самобутньої Ірина Баковецька.
null
 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews