Під час ремонту мосту на Рівненщині вкрали понад мільйон гривень

10.12.2020 08:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Два Товариства отримали гроші за роботи, які насправді не проводились. Загальна сума збитків, завданих державі – майже 2 млн грн.

Рівненська обласна прокуратура звернулась до Господарського суду Рівненської області із позовами щодо повернення недобросовісними фірмами-підрядниками майже 2 мільйонів гривень.

Так, прокурорами встановлено, що два Товариства, по черзі, виграли у 2018 році тендери на проведення ремонтних робіт мосту в селі Ремчиці, Сарненського району. У зв’язку з неналежним виконанням зобов’язань одним із підрядників, Службою автомобільних доріг у Рівненській області договір розірвано достроково. Інша підрядна організація, згідно з документами, ремонтні роботи провела у повному обсязі.

Рівненською обласною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом привласнення посадовими особами вказаних Товариств бюджетних коштів шляхом підробки офіційних документів.

В межах вказаного кримінального провадження проведено судову будівельно-технічну експертизу. Згідно з її висновками обидва Товариства отримали гроші за роботи, які насправді не проводились. Загальна сума збитків, завданих державі – майже 2 млн грн.

Тому тепер прокуратура через суд вимагатиме повернення коштів до державного бюджету.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews