У школах Тернопільщини оновили системи харчування

10.12.2020 21:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Тернопільщина має один з кращих показників реформування системи харчування у закладах освіти. Досвід області планують застосувати в інших регіонах країни. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, завдяки програмі «Дітям Тернопільщини – якісне харчування» була здійснена модернізація. Також в області посилили роботу щодо виявлення випадків реалізації неякісних продуктів у навчальних закладах.

«Загалом програмами охоплено 656 закладів освіти. Завдяки державній субвенції, яка надійшла у сумі 10,8 млн грн, а також співфінансуванню з місцевих бюджетів ми оновили харчоблоки у понад півсотні шкіл. Ремонт приміщень відбувався за кошти місцевих програм», - розповідає голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Наступного року в області планують затвердити обласну програму щодо покращення якості харчування у школах, яка стане фундаментом для реалізації наступних етапів реформування.

Додамо, що  з  1 січня у школах буде заборонено продаж снеків, чіпсів, сухариків, попкорну.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews