На Тернопільщині відновили рух для автобусів та вантажівок

11.12.2020 11:13   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

У Тернопільській області відновили рух вантажівок та автобусів дорогами державного значенняПро це повідомила речниця служби автодоріг області Юлія Лебедюк.

За її словами, обмежили рух вантажівок та автобусів через погодні умови. 50 спецмашин продовжують очищувати дороги області.

 

Нагадаємо, на Тернопільщині є 30 доріг державного значення загальною протяжністю майже півтори тисячі кілометрів. Начальник управління дорожнього господарства облдержадміністрації Олег Продан розповів, як розчищають дороги області:

"На даний момент ситуація в області контрольована. Що до доріг місцевого значення в нас працює 4 підрядні організації. Кожна підрядна організація має свої райони. По дорогах місцевого значення працює 23 одиниці техніки. Це піскорозкидачі і близько 100 людей. Щодо доріг державного значення працює 15 одиниць техніки. Ситуація на даний момент контрольована. В нас є диспетчерська служба. Ми чітко реагуємо на всі звернення. За дороги комунальної власності відповідають органи місцевого самоврядування".

За словами Продана, на Тернопільщині є 3 тисячі кілометрів доріг місцевого значення. Для водіїв діє гаряча лінія Укравтодору, її номер 1545. Телефон служби в Тернопільській області (0352) 52-41-50.

Патрульні поліцейські області рекомендують в цей час пішоходам рухатись якнайдалі від проїжджої частини, використовувати сітловідбивальний одяг та рухатись на зустріч транспортному потоку. А водіям – знизити швидкість руху, збільшити дистанцію до авто, що рухається попереду, уникати різкого гальмування, не здійснювати обгін чи перестроювання. Про це розповіла речниця патрульної поліції області Катерина Басалига.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне