Кіборг «Богема» пояснив, як Росія перетворила вакцину проти ковіду на зброю у війні з Україною (Відео)

15.12.2020 09:13   Опубліковано : Галина Кіт
Джерело: TeNews

Народний депутат України Андрій Шараскін взяв участь у програмі «Час змін» на телеканалі Тернопіль 1. Народний обранець разом із іншими спікерами обговорив нові можливості, тенденції та загрози нового року. Однією з найважливіших тем 2021 року, зазначив Андрій Шараскін, буде вакцинна дипломатія.

Саме вакцина від коронавірусної інфекції невдовзі може стати світовим товаром номер один. Її наявність визначає учасників глобального протистояння — Америку та Китай. Вчені зі США першими заявили про її винахід. Китай, у свою чергу, начебто демонструє перед світом намагання загладити вину через пандемію. Мовляв,  через те, що в державі не змогли стримати поширення коронавірусу,  китайці готові постачати іншим країнам сотні мільйонів доз препарату. Насправді, на думку Андрія Шараскіна, йдеться про економічну війну, бо Китай надаватиме вакцину не безоплатно.

Втім найбільшим внутрішнім викликом для українців є «вакцинні» заяви регіонального гравця у цьому протистоянні. Йдеться про окупанта та агресора — Російську Федерацію. Андрій Шараскін наголосив на тому, що Росія вже розгорнула масштабну інформаційну кампанію в Україні. Так, зараз в ефірі телеканалів з проросійською риторикою лунають тези, що західні компанії невідомо чим щеплюватимуть населення України. Водночас активно поширюють інформацію про розробку в країні-агресорі трьох вакцин.

«Чи не найбільше популяризують одну з них — «Спутник-V». Ця вакцина мала би нагадувати про величне космічне минуле Совєцького Союзу», — зазначив народний обранець. — Тобто росіяни намагаються «зайти» під дуже підлим «соусом»: «У нас все готово і ми можемо надати вам допомогу, але ми очікуємо від українського уряду належно сформульованого запиту. І, звісно ж, від українського суспільства».  Тому у нас тут ще є великий внутрішній виклик, яким вже користається ворог».

Андрій Шараскін також зауважив, що в 2019 році перше був апробований вид інформаційно-психологічних операцій з залученням національних і транснаціональних медіа, які дали можливість відпрацювати протокол глобального локдауну. Він пішов за іншим, непрогнозованим сценарієм. Неочікувано для експертів найбільше постраждали не країни третього світу, а успішні й розвинені держави. Тому наступного року спеціалісти намагатимуться відновити зламаний світовий порядок.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews