На Тернопільщині річна дитина померла через зернятко кукурудзи

16.12.2020 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: za.in.ua

Трагедія сталася в одному із сіл Підволочиського району Тернопільської області. Родичі дитини звинувачують медиків у тому, що ті не надали вчасно допомогу. Лікарі ж стверджують, що мама із тіткою самі не захотіли лікувати в них дитину і пішли геть.

Після того, як померла дитина, мати на заспокійливих, і не може навіть нормально розповісти про те, що ж все таки сталося того трагічного дня. З журналістами спілкується тітка дівчинки. Каже, що того дня Евеліна, якій був рік і два місяці, бавилася у хаті. Раптом потягнула до ротика торбинку і, за словами тітки, їй раптово стало зле.

Дзвонить до мене сестра, каже малій погано, вона не бачила, чи та ковтнула щось чи ні, – розповідає тітка Оксана Платко журналістам ТСН.

Дві сестри везуть машиною дівчинку в районну лікарню, що за 10 кілометрів від села. За словами пані Оксани, в травмпункті надавали першу допомогу травматолог і гінеколог – посвітили телефоном у горло, щоб побачити, чи є там щось. Після цього півгодини чекали педіатра. Дитина зблідла і почала задихатися.

Той теж посвітив, подивився, каже там нічого немає. Ми просили зробити аналізи, дайте нам скерування в Тернопіль, але ні, – продовжує жінка.

Натомість педіатр районної лікарні Богдан Помарянець розповідає зовсім іншу історію. Каже, пропонували «швидкою» доставити дитину в Тернопільську обласну дитячу лікарню, але жінки разом із дівчинкою кудись зникли, поки вирішували питання з машиною.

Оксана Платко каже, що вони дійсно поїхали в іншу лікарню, бо тут їм не надали допомоги. Інша лікарня хоч і була недалеко, але вже на балансі сусідньої Хмельницької області. Тож тут лікувати дитину не захотіли, мовляв, надати допомогу можуть лише в Тернопільській обласній дитячій лікарні, а туди дівчинку може завезти «швидка» лише Тернопільської області.  Тому жінкам нічого не залишалося, як повернутися до Підволочиська.

Евеліна вже була у вкрай важкому стані. Її поклали у реанімацію, підключили до апарата ШВЛ, однак врятувати не вдалося.

Лише розтин показав, що стало причиною смерті малюка – кукурудзяне зернятко, яке було у торбинці, що смоктала дитина, і воно перекрило дихальні шляхи.

Співробітники правоохоронних органів відкрили кримінальну справу, так як рідні дитини впевнені, що у всьому винні лікарі, які втратили багато часу.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: za.in.ua