Поліцейські зупинили Tesla на автопілоті, але не знали кого звинувати у перевищенні швидкості

19.12.2020 12:13   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: like-news.info

Український YouTube-блогер Роман Алексенко на каналі ORJEUNESSE виклав відео на якому поліція зупинила його автомобіль Tesla, що їхав на автопілоті. Алексенко в цей час знаходився на задньому сидінні автівки.

Автомобіль зупинили патрульні поліцейські і намагалися звинуватити блогера в перевищенні швидкості, а той, в свою чергу, наполягав на тому, що не був за кермом. Потім поліцейські звинувати його в тому, що він задавав параметри автопілоту. На це Алексенко заявив, що параметри швидкості задає Google maps, а також «автопілот не можна налаштувати більше дозволеної швидкості».

Потім вони посперечалися щодо правил дорожнього руху і дозволеної швидкості на цій ділянці. За словами поліцейського, 116 кілометрів на годину – це більше, ніж дозволена швидкість на автодорозі, по якій їхав Tesla. Допустима швидкість у межах міста – 50 кілометрів на годину.

Алексенко вказав, що згідно з ПДД, поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47, дозволяється рух із швидкістю: на автомобільній дорозі, що позначена дорожнім знаком 5.1 – не більше 130 км/год., на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою – не більше 110 км/год., на інших автомобільних дорогах – не більше 90 км/год.

Чим же у підсумку закінчилася суперечка, невідомо.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: like-news.info