У Рівному провели унікальну операцію з пересадки серця: як почувається пацієнт? (Відео)

19.12.2020 18:05   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ITV

У Рівному вперше відбулась унікальна операція. В міській лікарні чоловіку – пересадили серце. Пацієнт 46-річний Сергій, він з міста Сарни. Його дружина каже, без нового органу чоловік міг не зустріти Нового Року.

- В нього серце було в дуже критичному стані. Донора не просто так знайти, тому що треба щоб багато співпадало факторів. Я зовсім не спала, я вже добу може більше не спала. Звісно переживала, – Ніна Кушнір.

Донором став 37-річний рівнянин. Внаслідок  нещасного випадку чоловік отримав важкі травми та помирав на лікарняному ліжку. Далі – чекала важка розмова з родичами.  

- Ефекту від проведеного лікування ми не отримали. Було інструментально та клінічно встановлено ознаки смерті головного мозку. Узгоджено з близькими та родичами пацієнта можливість забору органів для проведення трансплантація, – каже Михайло Тимощук завідувач нейрохірургічним відділенням Рівненської ЦМЛ.

Операція тривала 7 з половиною годин. Час коли донорське серце може знаходитися  поза живим організмом, обмежений. Це не більше 3 годин. Тому було прийнято рішення проводити операцію в Рівному, а не транспортувати пацієнта до Києва.

«Безперервна. Ми там мінялись, допомогали, каву підносили.  СТИК Задіяно було, зараз ви всіх їх побачие – близько чоловік 15.  СТИК Вже наших три чоловіка працювало на операції з нашої лікарні але загалом інститут Шалімова це все організовував і робив», – Євген  Кучерук.

Донор, ім’я якого медики не називають – врятував 4 життя. Нирки та печінку – трансплантують ще трьом пацієнтам. Органи вже надіслали до Інституту Шалімова. Для Сергія операція була безкоштовною. Нині він почувається задовільно. 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV