Священник отримав три роки тюрми за смертельну ДТП на Львівщині

21.12.2020 16:23   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Діло
Настоятель церкви Святої великомучениці Параскеви (УГКЦ) у селі Берлин Бродівського району отримав три роки позбавлення волі за вчинення смертельної ДТП.

Читайте також

У Львові водія автобуса засудили до 5 років в'язниці за наїзд на дитину
У Львові Mercedes на смерть збив жінку-пішохода
Іноземець скоїв смертельний наїзд вантажівкою на львів’янина

29-річний священник Василь Фітьо сів за кермо у сильному алкогольному сп’янінні, перевищив швидкість і втратив контроль над автомобілем. Таким чином машина священника перекинулась, через що загинув один пасажир, а ще двоє отримали важкі травми.

Вирок Василю Фітю оголосив Бродівський районний суд 15 грудня, пише - Діло з посиланням на Zaxid.net.

ДТП трапилася 22 серпня близько 19:30 на дорозі Броди-Берестечко біля села Шнирів. Настоятель церкви Василь Фітьо їхав за кермом свого автомобіля Hyundai Santa Fe у нетверезому стані. На одному з поворотів він не впорався із керуванням через що автомобіль перекинувся. Внаслідок ДТП загинув 46-річний пасажир автомобіля, ще двоє неповнолітніх дівчат отримали травми і були госпіталізовані.

У подальшому експертиза показала, що у крові священника на момент скоєння ДТП було 3,32 проміле алкоголю, що у 16 разів перевищувало норму (0,2 проміле).

Під час судового засідання у Бродах 15 грудня Василь Фітьо визнав свою провину у скоєнні смертельної ДТП. Він розповів, що того дня разом з двома односельчанами купався в озері та пив горілку. Потім до чоловіків підійшли дві знайомі дівчини і попросили підвезти їх додому. Василь Фітьо погодився. За словами священника, він на швидкості 120 км/год їхав з села Берлин до села Клекотів і на повороті намагався знизити швидкість, але втратив керування і Hyundai Santa Fe перекинувся.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Діло