2 підприємці з Тернопільщині незаконно вирубали лісу на 800 тис гривень

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури оголошено про підозру 2 підприємцям - жителям Підволочиського району Тернопільської області за ч. 4 ст. 246 КК України, які незаконно зрубали 25 дерев у лісосмузі, зберігали їх та транспортували.

За версією слідства, у липні 2019 року 2 підприємців, залучивши до вирубування деревини  місцевих жителів, спиляли бензопилами 25 ясенів у смузі відводу автомобільної дороги місцевого значення Оріховець-Турівка-Красне-Товсте між селами Рожиськ та Оріховець Підволочиського району Тернопільської області. За словами найманих для вирубки дерев селян, роботодавці запевнили їх про законність даної діяльності та наявності усіх дозвільних документів й пообіцяли грошову винагороду від 300 до 600 грн за день кожному.

Для транспортування зрубаних ясенів зловмисники найняли знайомого – власника автомобіля ЗІЛ, який теж був переконаний у законності запропонованої йому роботи.

 У лісових насадженнях за межами населених пунктів між селами Рожиськ та Оріховець правоохоронці виявили 25 пнів свіжозрубаних дерев, три бензопили, а також каністри з паливно-мастильними матеріалами й дві сокири.

За фактом незаконної вирубки розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП у Тернопільській області.

Шкода довкіллю, завдана незаконною вирубкою становить понад 800 тис грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області