Новини Рівненщини

Новини Рівненщини

Блогер, журналіст, RvNews

Легальному підприємству перешкоджають працювати на Рівненщині (ВІДЕО)

23.12.2020 21:53   Автор : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

На завод у селищі Шпанів податківці чинять тиск. Щодня під головним в’їздом підприємства чатують автомобілі з працівниками Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів з Волині. Виникають питання -  яке відношення служби сусідньої області мають до Рівненського підприємства, яке таких товарів не виготовляє? Чому дозволяють собі незаконно затримувати та обшукувати автомобілі заводу? 

Про це заявили рівненські підприємці під час пресконференції, яка відбулася сьогодні, 23 грудня.

Бізнесмени кажуть - замість підтримки легального бізнесу в Україні його навпаки ставлять під загрозу. І як не парадоксально, намагається його знищити державна структура, котра покликана слідкувати за чистотою бізнесу та дотриманням законності - податкова. 

Так, зі слів представників ТОВ "Рівне-Етил", протягом останнього тижня Департамент контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДФС чинить тиск на завод у селищі Шпанів Рівненського району. Нині цей департамент очолює Ігор Сингаєвський, котрий працював при Януковичу і був люстрований. Однак, як з'ясувалося, це не перепона для того, щоб посісти високу посаду зараз, таку ж, як і при "злочинній владі". Експерти кажуть, що жодні накази про перевірки чи обшуки, не обходяться без Сингаєвського та його підлеглого Германа Андеса. Пише сайт ЧаРівне.

Нагадаємо, 16 грудня податківці незаконно затримали та провели обшук вантажного автомобіля під час виконання звичайного рейсу -  перевезення хімічних речовин. Рівненський міський суд рішенням від 18 грудня 2020 року визнав незаконним затримання автомобіля і не дав дозвіл на арешт цистерни з хімічним розчинником.

Не зважаючи на рішення суду, невідомі люди в чорному продовжують тероризувати підприємство: чергують біля приміщення, фотографують і морально тиснуть на працівників заводу. 

Крім того, департамент підакцизних товарів намагається провести незаконну «перевірку» підприємства, яке зовсім не виробляє підакцизних товарів. І департаменту про це добре відомо! 

«Ми спеціалізуємося на випуску  хімічної продукції – органічної хімії, розчинників, склоомивачів та антисептиків. Незаконність їхніх дій встановлена судом», – розповідає директор підприємства Ігор Шумілов.

Бізнесмени не виключають, що таким чином може готуватися рейдерське захоплення підприємства, що працює «по білому». Адвокат Станіслав Костюченко заявляє, що такі дії податківців є черговою спробою умисного знищення легального бізнесу.

«Попри рішення суду, працівники Департаменту контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів і надалі стежать та намагаються потрапити на підприємство. 21 грудня ми викликали на місце поліцію. Лише силовикам чоловіки показали посвідчення працівників ДФС. Розповідали, що перебувають у відрядженні з Волині та мають наказ про перевірку підприємства, але жодного підтвердження цьому не надали», – додає Станіслав Костюченко.

Завідувачка відділу кадрів Оксана Ковтунович розповідає, що люди не можуть спокійно працювати. Оскільки підприємство не так давно пустувало, працівники бояться втратити роботу:

«В області не часто створюються нові робочі місця, з роботою є величезні проблеми. Ні для кого не секрет, що наші люди цілими селами виїжджають на заробітки, поневіряються по світах. Ми не допустимо закриття заводу. І будемо за свої робочі місця боротися».

За 2020 рік «Рівне-Етил» сплатило близько 6,5 мільйона податків. На сьогодні на підприємстві зайняті близько 120 працівників. Підприємтсво «Рівне-Етил» добре відомий в області соціально-відповідальний бізнес. У селі підприємство своїм коштом добудувало дитячий майданчик, очистили ставок, посприяли будівництву пожежної частини. Також з початку пандемії колектив підприємства системно піклувався про місцевих лікарів, забезпечуючи їх масками та антисептиками.

Представники підприємства, котре зазнає системних незаконних нападок з боку податківців, кажуть, що це стосується не лише їхнього заводу, а це тенденція по всій Україні – давити легальний бізнес, заганяти його в тінь.

Джерело: ЧаРівне, ITV


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews