На Львівщині чоловік втратив мікроавтобус через нечіповані ялинки

Поліція вилучила 54 дерева і мікроавтобус, якими перевозили незаконно зрубані ялинки.

27.12.2020 15:25   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Четверта Студія

На Турківщині правоохоронці вилучили нечіповані  ялинки та автомобіль, на якому їх перевозили. За незаконну порубку та перевезення деревини зловмиснику загрожує покарання – до трьох років позбавлення волі.

Читайте також

«Ялинкове браконьєрство»: У Львові штрафують продавців нелегальних ялинок

Як пише «Четверта студія», у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомили, що 25 грудня близько  8.00 у селі Мохнате Турківського району поліцейські під час відпрацювання виявили автомобіль, у якому перевозили нечіповані ялинки.

На місці працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Правоохоронці встановили особу водія – 33-річного  місцевого мешканця, який у своєму мікроавтобусі перевозив 54 ялинки, більшість з яких були нечіпованими та без відповідних документів.

За цим фактом слідчі Турківського відділення поліції, за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Поліцейські вилучили транспортний засіб і  незаконно зрубану деревину, встановлюється її походження та особи, причетні до скоєння правопорушення.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Четверта Студія