Хабарі по 10 тисяч гривень задокументовані у Львові в обласному управлінні водних ресурсів

05.01.2021 11:22   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Санкція статті КПК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також

Львівські прокурори обвинувачують волинського поліцейського у отриманні 3 000 доларів США неправомірної вигоди
Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України задокументовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди одним із керівників Львівського обласного управління водних ресурсів Держводагенства України.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише - Щоденний Львів.

Встановлено, що 39-річний посадовець налагодив злочинний механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від суб’єкта підприємницької діяльності в якості «відката» за виконані будівельно-ремонтні роботи та поставлені товари.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після отримання 10 тисяч гривень. Перший «транш» у розмірі 10 тисяч гривень він отримав 28.12.2020. 

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, після завершення яких заплановано повідомлення про підозру та звернення до суду з клопотання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів