З лютого мешканці Тернопільщини будуть платити за газ менше

13.01.2021 19:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Кабмін поновив державне регулювання цін на газ для всіх побутових споживачів на час карантину. Відтак ціни у платіжках з лютого знижатись на понад 30%. Про це повідомляє hromadske

Як зазначив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на час карантину уряд встановить ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубічний метр. Однак державне регулювання ціни у цей період не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу.

«Сьогодні на нараді під керівництвом Президента України досягнуто рішення про запровадження на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки наразі надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання. Орієнтовно сьогодні деякі облгази продають за ціною понад 10 гривень, тобто із запровадженням цього регулювання відбудеться зниження ціни газу більш ніж на 30%», – сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також згодом планують знизити ціни в галузі розподілу газу та зменшити абонплату.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews