На Львівщині понад 100 вчителів зможуть пройти сертифікацію

16.01.2021 17:22   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Кулемет

У 2021 році сертифікацію зможе пройти не більше двох тисяч вчителів початкової школи.  Наказом Міністерства освіти і науки України визначено граничну кількість вчителів для проходження сертифікації в розрізі регіонів. Відтак, Львівщина має квоту – 141 вчитель початкової школи.

Про це вчора, 15 січня, йшлось під час брифінгу у Львівській ОДА, пише - Кулемет.

«Сертифікація прирівнюється до атестації педагогічних працівників. Пройшовши її, можна не проходити атестацію. Педагоги, які зголосяться до проходження сертифікації, матимуть надбавку до зарплати», – зазначив директор департаменту освіти на науки Львівської ОДА Олег Паска.

Реєстрація для участі у сертифікації триватиме з 18 до 31 січня включно.

«До сертифікації, як правило, зголошуються  вчителі які, готові до змін та підняття власної планки, адже це спосіб підвищення кваліфікації. Наразі це швидше пілотний проект, адже стосується поки що виключно вчителів початкової школи. Переважна більшість вчителів, які добровільно беруть участь у сертифікації – це педагоги середнього віку», – розповів заступник керівника Львівського обласного центру оцінювання якості освіти Андрій Миляник.

Сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним.

Під час сертифікації відбудеться незалежне тестування учасників сертифікації (проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти); самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи); вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи).

До кожного наступного етапу допускатимуться ті учасники, які успішно пройшли попередній. Педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет