Безпечне Водохреща: у Франківську надзвичайники обстежили місця для купання (Фото)

16.01.2021 18:38   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Ратуша

Франківську водолази обстежили місця для купання на Водохреще. Таких в місті облаштували три – на Бистриці Надвірнянській, поблизу вулиці Івасюка, у мікрорайоні Пасічна на Бистриці Солотвинській та на міському озері.

Читайте також

У Франківську чоловікові не дозволили купатися в міському озері

14-го січня водолази обстежили місце для купання на Бистриці Надвірнянській. Перед зануренням у воду рятувальник вдягнув спеціальний костюм. Двоє працівників рятувально-водолазної служби допомогли йому одягти на себе решта необхідного спорядження, зокрема, й кисневі балони. Після цього рятувальник занурюється у воду, пише - Ратуша з посиланням на Суспільне.

Через кілька хвилин під водою водолаз натрапляє на першу знахідку – шину від автомобіля.

Один із водолазів Денис Котляр розповів, що водойми обстежує вже 11 років. За цей час з річок доводилося витягати різне.

Речі людські, штани, кофти, арматури, залізо, колеса, скло, пляшки, лобове скло від автівок. Як воно може потрапляти сюди? Це все через людей. Але цього року річка чистіша. Можливо, люди зрозуміли, що смітити вже так не треба, – говорить Денис Котляр.

За час обстеження місця для купання на Бистриці Надвірнянській водолази виловили три колеса та гілки. За словами начальника рятувально-водолазної служби Івано-Франківської області Миколи П’ятковського, дно річок перед Водохрещем обстежують для того, аби убезпечити любителів попірнати.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ратуша