Наталія Рівненська

Наталія Рівненська

журналіст, редактор, теле-радіоведуча, RvNews

Три поради рівнянам, як переЖИТИ локдаун (ВІДЕО)

19.01.2021 11:11   Автор : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Ще кілька днів залишається до послаблення карантинних обмежень, але, здається, у багатьох нерви вже «на межі». Як все ж таки безпечно для себе (і для оточуючих) переЖИТИ ті обмеження, які на нас накладає карантинний спосіб життя?).

По-перше, давайте спробуємо подивитися на карантин якщо не з позитивної, то з конструктивної точки зору. Адже карантин - це не тільки  вихід із нашої «зони комфорту», але й водночас -  процес мобілізації ресурсів для подальшої реалізації життєвої місії кожного з нас.  Тому дуже важливо, думаю, саме зараз перетворити запитання «ЧОМУ?» на запитання «ДЛЯ ЧОГО?», і отримати на нього відповідь. Бо саме життєва мета усюди розставляє пріоритети, усе наповнює смислом. Важливо продовжувати далі займатись СВОЄЮ справою, бути корисним у ситуації сьогодення, творчо пристосувавшись до неї. Адже переЖИТИ, означає, що ми продовжимо жити, при цьому навчаючись чомусь новому.

По-друге, давайте спробуємо дозволити… Причому дозволити не кому-небудь, а собі. Отож, дозвольте  собі йти за покликанням, продовжувати займатись діяльністю, яка приносить задоволення, модифікуючи, творчо пристосовуючи її до реалій. Адже покликання – це, насамперед,  внутрішня енергія, яка просуває  нас до поставленої життєвої мети. Звичайно, онлайн-формат  надає широкий спектр можливостей для досягнень (праці, навчання), навіть для якісного спілкування. Однак для балансу життєдіяльності, який власне і перешкоджає виснаженню, важливо витрачати енергію й на інші  життєві сфери активності. На своїй лекції (посилання нижче)  я розповідаю про те, як кожному/кожній  зобразити своє «Колесо балансу».

По-третє – згадаємо здорову  функцію такого психологічного механізму захисту як «Злиття». На сьогодні ми справді потребуємо короткочасного «злиття»  з іншими людьми, особливо з близькими. Адже це дає нам почуття безпеки та тепла, насичує енергією. Разом з тим,  дуже важливо зберегти здібність визначати, на який саме час ми залишаємося у контакті – бо важливо  поважати як свої кордони, так і кордони інших. Думаю, це - один із кроків до формування психологічного імунітету, який зараз нам теж дуже необхідний. Окрім того, мабуть варто шукати маленькі радощі, які можуть  нас наситити позитивною енергією. Вам приносить задоволення і теплі спогади запах кави?

Що ж, в умовах локдауну ми не завжди можемо завітати до улюбленої кав’ярні, але можемо себе побалувати напоєм, приготованим у домашніх умовах).

Про те, як «прокачати» свої ресурси під час карантину і «зарядитися» на успішний рік, ми обговорюємо під час інтенсиву «37+ ЖИТИ НА ПОВНУ!». Деталі – на сайті https://www.37plus.online/ 

Лекція проф. Галини Гандзілевської «ПереЖИТИ карантин: місія можлива!»


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews