Передислокація військової частини з Дубна економічно не вигідна, - Олександр Дехтярчук

20.01.2021 09:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

 

Зі звернення мешканців міста Дубно-військовослужбовців, які проходять контрактну службу на базі військових частин А1519 та А2755 стало відомо, що одну із вказаних військових частин хочуть передислокувати до міста Копичинці Тернопільської області. А це, на їх думку, не лише негативно вплине на соціально-економічне становище їхніх родин, які переважно проживають в Дубно, а й жодним чином не поліпшить обороноздатності країни.

Військові наголошують, що дислокація вказаних військових частин саме у місті Дубно - важлива географічно з точки зору військової тактики і відіграє стратегічне значення. Адже Дубно розташоване на міжнародному автошляху Київ-Чоп, на важливій гілці Львівської залізниці між обласними центрами Рівненської, Волинської, Львівської і Тернопільської областей. Важливим є й те, що військова частина знаходиться неподалік Рівненського та Яворівського військових полігонів. Натомість, згадуване місто Копичинці – географічно віддалене від основних шляхів країни.

Важливим аргументом проти такого «переселення» є ще й економічно важкий для України час (на фоні коронавірусної епідемії та тривалих військових дій на Сході країни). Адже такі дії потягнуть за собою чималі фінансові витрати з бюджету, бо треба буде провести реконструкцію військового містечка, вирішити земельні, житлові та інші питання, щоби підвести комунікації, розмістити людей та техніку. На даний час в Копичинцях таких умов немає, там також відсутній полігон,  водні ресурси для занять з понтонерами.

Натомість військова частина, якій загрожує передислокація, дає 11-12 млн. грн. прямих надходжень до бюджету. А понад 90 % військових забезпечені в Дубно власним житлом, а їхні родини – роботою.

На захист родин військових виступили і депутати Дубенської міської ради, які звернулися за підтримкою до колег з ради обласної. За словами обласного депутата Олександра Дехтярчука (фракція політичної партії "Європейська солідарність"), це питання не надумане, як дехто може вважати, а навпаки, - дуже важливе.

 

«Так звана «саперна» частина, про яку йде мова, багато років надавала допомогу громадам області у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Це і понтонні мости, і розчистка снігу, ну і, звичайно, - це платники податків до військового бюджету. Втрачаючи військові частини, які розташовані в області, Рівненщина втрачає свій потенціал», - наголосив Олександр Дехтярчук. Зі свого боку, він попросив голову облдержадміністрації та народних депутатів від Рівненщини втрутитися в цю ситуацію.  

Заслухавши всю цю інформацію, депутати Рівненської обласної ради виступили на захист родин військовослужбовців міста Дубно та 35 голосами підтримали відповідне Звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Міністерства оборони, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. У тексті якого виклали озвучені проблеми та попросили вжити можливих заходів і не допустити перереєстрації та передислокації згадуваної військової частини з міста Дубно до міста Копичинці Тернопільської області.

Звернення на захист військовослужбовців з Дубно підтримали 35 депутатів обласної ради.

За матеріалами пресслужби Рівненської обласної ради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews