В'язням Тернопільщини не надають медичне обслуговування у нічний час

Відсутність цілодобового чергування медиків, неналежне забезпечення окремими кабінетами для медичного огляду, недотримання огляду новоприбулим засудженим – такі порушення виявили працівники Тернопільської обласної прокуратури при перевірці медичного обслуговування в’язнів.

З’ясовано, що у Чортківській міській медичній частині №26 фактично не передбачено цілодобове чергування медпрацівників. Воно відбувається лише упродовж робочого дня, а в позаробочий час, у разі погіршення стану здоров’я в’язнів, немає можливості вчасно надати необхідну допомогу ув’язненим, що суперечить принципам охорони здоров’я, передбаченими чинним законодавством.

Медична частина установи не забезпечена усіма необхідними кабінетами: немає окремого інфекційного ізолятора для хворих з кишковими інфекціями, окремої палати-ізолятора для тримання осіб з психічними розладами, туберкульозного та фізіотерапевтичного кабінетів, приміщення очікування прийому.

Також, в порушення вимог законодавчих актів, лікарська допомога засудженим до довічного позбавлення волі нерідко надається не безпосередньо в камері сектора УВП, а в кабінеті долікарського прийому медичної частини. Це ставить під загрозу безпеку самих медиків.

Медичні працівники Чортківської міської медчастини № 26 не завжди дотримуються добового терміну проведення медичного огляду новоприбулим засудженим та ув’язненим. Перевіркою виявлено, що 21.09.2020 до УВП № 26 засудженого до довічного позбавлення волі доставили  для відбування покарання у секторі максимального рівня безпеки Проте медперсонал провів первинний огляд цього засудженого лише через місяць, іншого – більш , ніж через 60 дні.

За результатами виявлених обласною прокуратурою порушень до дисциплінарної відповідальності притягнуто винну службову особу установи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області