Освітяни Рівненщини збирають підписи на підтримку відкритого листа до міністра освіти України

20.01.2021 12:13   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У листі просять повернути статус обов’язкового предмету «Мистецтво» у старшій школі (10-11 класи), зберегти безперервність мистецької освіти у молодшій та середній школах. У коментарях колег-педагогів просять для підпису вказати прізвище, ім’я, адресу та посаду в закладі освіти.

Як зазначають педагоги, скорочення кількості годин на вивчення мистецтва у школах призведе до відтоку фахівців зі шкіл.

null

«Шановні колеги! Просимо Вас підтримати відкритий лист до міністра освіти та розробників проекту Типової освітньої програми на захист нашої Мистецької галузі. Підписуючи лист (в коментарях) ставимо прізвище, ім'я, по-батькові, місто, посаду та звання, місце роботи. (Прохання більше нічого в коментарях не писати). В нас дуже мало часу», - пише Natalia Ovinnikova у фейсбук-спільноті Збережемо галузь «Мистецтво» у школі.

На підтримку педагогів також висловилась арт-менеджер Рівненської галереї «Євро-Арт» Юлія Савуляк.

«Оксана Забужко колись підмітила: «На французькій дитячій розмальовці, мапі світу, зображено Ейфелеву вежу – зрозуміло, бачить французьке дитятко, це Франція. Трошки південніше – італійський «чобіток», на ньому – Пізанська вежа, трошки північніше – Колізей, ще трохи північніше — великий красивий млин, зрозуміло, це Голландія. Ще північніше на півострові сидить андерсенова русалонька – зрозуміло, Данія. Берлінська телевежа, Акрополь, а ось тут – ростуть ялинки.
 
Починаючи, либонь, від Чехії. Вся так звана Центральна і Східна Європа – це місце, де ростуть ялинки, катаються на лижах, і приблизно на рівні Одеси — сніговичок. І зразу за цією територією — собор Василія Блаженного. І далі — матрьошки».
Ми хочемо і справді бути місцем, де просто ростуть ялинки???»
null
 

 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews