Дитячу бібліотеку у Копичинцях хочуть перенести, щоб поселити там молодіжну раду

20.01.2021 22:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Копичинцях місцева влада хоче перенести дитячу бібліотеку у приміщення дорослої, а на її місці – розмістити осередок молодіжної ради. Про це у мережі Facebook написав депутат міської ради Роман Василик: 

«Всім доброго дня. Напевно багато жителів громади вже чули, що нова влада , разом з відділом освіти запланувала перенесення дитячої бібліотеки в приміщення дорослої біля кінотеатру.

Дивно. Дитяча бібліотека, має чудове розташування , в центрі міста. Нещодавно, відсвяткували своє 80 річчя. Приміщення чисте, доглянуте і тепле. Спеціально пішов туди, побачив , зробив фото, щоб всі побачили. До 20 числа має відбутися перехід. Особисто я проти такого . Всі хто розуміє наслідки той знає, що нічого доброго не вийде. Навіщо нищити те, що вже є і діє!

До карантину бібліотеку відвідувало до 30 дітей в день. Це більше сотні відвідувань в тиждень.

Це власне є таким "гніздечком" для наймолодших.

Метою є розміщення тут так званої МОЛОДІЖНОЇ РАДИ... Чому не в будинок школяра? Не в приміщені будинку культури? Чому про це не запитують в депутатів, а виставляють перед фактом?

Копичинецька міська рада

просив би призупинити цей процес. Винести питання на сесію , обговорити доцільність.

Те що ви робите в дорослій бібліотеці і називаєте ремонт, це не ремонт це важко назвати ремонтом.

Зайти на готове легко , не знищуйте дитячу бібліотеку.

P.S кому цікаво , прийняти спільне рішення з владою про скликання позачергової сесії відносно тарифів на житлово комунальні послуги (ЦІНИ НА ГАЗ) депутатам не вдалося. Мою ініціативу проігноровано (все списали на коронавірус та інше. )

Дякую за увагу . Не встидайтеся написати коментар. Нема нічого страшного мати власну думку.

З повагою депутат міської ради», - пише Роман Василик.

Під чим повідомленням жителі Копичинець активно коментують цю ситуацію: «Дякую всім НЕ байдужим громадянам, які турбуються про дітей. Дискусія для мене Не нова, але в соц. мережі НЕСПОДІВАНА. На приміщення бібліотеки це вже 8 посягання. Свого часу 7 я відбила. В 1997 році виконком міської ради, сесія і схід жителів міста ( повнінечкий зал ЦКІД) одноголосно проголосували за те, що дитяча бібліотека має бути саме в цьому приміщенні. Питання мусується вже 3 роки. На всіх рівнях, у всіх дискусіях я відстоювала цю позицію. Як мене чують?...Може хтось не знає , я - зав. бібліотекою. Відповідаю на питання " Чому мовчать бібліотекарі" На обговорення наткнулася випадково. Найоптимальніший варіант - бібліотека на старому місці», - пише Галина Турок.

Юлія Черниш у коментарі додає: «Коли я прочитала допис Василик Роман - в мене піднявся тиск! Копичинецька міська рада !!! Ви що, люди? Ви довго думали, щоб таке придумати? Derypasko Katya про яке майбутнє для своєї дитини ти говориш, якщо в наших таких малих Копичинцях з самого верху керівництва влади і, виявляється, що і від тебе самої в тому числі, все робиться для того, щоб якраз того майбутнього в дітей не було. Для наших дітей вже нічого не треба? Не треба ні культури, ні науки, ні освіти!!!! Чому керівники таких закладів повинні постійно боротися, відстоювати, захищати свої права, щоб наші діти мали право хоча б якось!!!на мінімальний процент, нормально розвиватися, нормально!!!!! а не в інтернетному режимі!!!! : ходити в Будинок школяра - керівник і працівники, якого щиро віддаються дітям попри постійну багаторічну боротьбу за відстоювання свого права на існування. Таке саме бібліотеки. Культура, музична школа. Та ви спочатку хоча б вивчіть специфіку роботи цих закладів. Байдуже всім!

Все розвалюєте і нищите очевидячки. А яка функція отої молодіжної ради? Що будуть організовувати? Для кого? Для тих яких спочатку відкинуть, відіпхають ще з малих років? Включіть мозги, шашовні, або принаймні, підніміться з крісла.... Не може такого бути, щоб готове, набуте, роками випликане дитяче гніздечко віддати для чогось тимчасового, невизначеного? І чому всі вказують на Будинок культури? Взяли собі за моду все спихати в Будинок культури. А чому не в Яблунові, наприклад? Ірина Задорожна з Яблунова сердита на кожен коментар. От і нехай в Яблунові зроблять собі приміщення, подумають як його опалити, обладнати. Молоді, прогресивні, мають, мабуть, і транспорт, і вибуховий запас ентузіазму - можуть їздити не тільки в Яблунів. ОТГ включає достатньо сіл! Думаю, в кожному селі є приміщення. А потім, коли "напрацюються" на громадських засадах (задурно, хто не знає) на благо розвитку молоді громади - от тоді скажуть. Якщо добре розібратися - то їм взагалі приміщення не потрібне для такої "пильної" роботи» - зазначає Юлія Черниш.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews