У центрі Рівного ветерани запалили 244 лампадки - вшанували героїв оборони Донецького аеропорту

22.01.2021 14:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У центрі Рівного ветерани запалили 244 лампадки - в честь кожного дня боротьби за аеропорт.

«Кіборги вистояли, не встояв бетон» – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Сьогодні ми запалили свічки й вшанували пам'ять полеглих оборонців Донецького аеропорту, які стояли на захисті нашої держави до кінця. Вічна пам'ять загиблим Героям!», - відзначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, який долучився до акції.

За Донецький аеропорт тривали бої 244 дні. Жорсткі і безкомпромісні, поділився спогадами колишній кіборг, бойовий старшина 7 роти 80 бригади Василь Гриник.

«Не дивно, що ворог назвав нас, українських оборонців, кіборгами. Але ми живі. І навіть ті, хто пішов на небо, живуть у нашій пам’яті й наших серцях. Найменше, що кожен з нас може зробити – пам’ятати про бійців, які загинули у зоні АТО/ООС. Та про тих, хто продовжує захищати нашу свободу», - зазначив Василь Гриник.

За даними Міноборони, у боях за Донецький аеропорт загинуло понад двісті українських бійців, ще майже 450 – отримали поранення. Серед них були і Герої з Рівненщини.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews