День Соборності України: у Тернополі відбулися поминальні заходи

22.01.2021 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі сьогодні, 22 січня, на меморіальному кладовищі Українських Січових Стрільців відбулися поминальні заходи. Священнослужителі відправили панахиду, а присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятника. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

«День Соборності України, без перебільшення, є таким великим святом, як і День Незалежності. Наші предки мріяли жити у вільній, незалежній країні, віддавали за це своє життя. І сьогодні, як і століття тому, український народ змушений захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України. За останні роки Тернопільщина має новітніх Героїв, які полягли на полі бою. Кожен з них - приклад жертовності і патріотизму для кожного з нас», - зазначив голова обласної державної адміністрації Володимир Труш.

Додамо, що День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews