У Львові на «хабарі» 500 доларів США затримано посадовицю міськради

23.01.2021 11:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Процесуальними керівниками Львівської обласної прокуратури під час контролю за вчиненням злочину викрито та задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовицею комунального підприємства Львівської міськради (ч.3 ст.368 КК України).

Читайте також

Львівські прокурори обвинувачують волинського поліцейського у отриманні 3 000 доларів США неправомірної вигоди
На Львівщині керівник підрозділу Держприкордонслужби вимагав гроші з підлеглих
Так мало не бере: у Львівській області прикордонник відмовився від 500 грн

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Встановлено, що 53-річна директорка одного з комунальних підприємств Львова організувала схему безперешкодного узаконення самовільно реконструйованих об`єктів нерухомості, розташованих в центральній частині міста.

Затримали жінку «на гарячому» після передачі їй 500 доларів США. Предмет неправомірної вигоди вилучено.

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, скерування до суду клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Досудове розслідування триває.

Затримання відбулось спільно з УСР у Львівській області ДСР НП України та слідчими СУ ГУ НП у Львівській області.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews